• Yannick van de Woestijne en Dennis Tukker keren komende zomer terug

  Yannick van de Woestijne (26) en Dennis Tukker (28) keren komende zomer bij Zeelandia Middelburg terug op het oude nest. Allebei vinden ze het na een avontuur bij Goes (Yannick) en Vlissingen (Dennis) en daarna bij De Meeuwen het de hoogste tijd om weer in hún Middelburg furore te maken.

  Uitstapje

  Zeelandia Middelburg is voor Yannick natuurlijk bekend terrein, want hij speelde de gehele jeugdopleiding bij de club, was een belangrijk speler bij het kampioenschap in de 2e klasse zondag en heeft er veel vrienden voetballen. De middenvelder besloot echter in de zomer van  2017 te vertrekken. Vier jaar geleden maakte hij de overstap van Zeelandia Middelburg naar Goes. “Destijds werd Rogier Veenstra daar trainer en gingen Daniël Wissel en ik voor het niveau naar Goes.” Na één jaar koos hij voor De Meeuwen. “Dat was voor mij de juiste keuze, omdat ik daar weer verenigd werd met trainer Daan Eikenhout en op zaterdag op een mooi niveau kon spelen. Zo kon ik op zaterdag lekker voetballen, daarna van de gezelligheid in de stad genieten en op zondag naar mijn vrienden kijken.”

  Ook voor Dennis kent Zeelandia Middelburg weinig geheimen. Op zijn vijfde trok hij zijn voetbalschoenen aan en speelde zijn gehele jeugd bij ons op de club. In 2018 beproefde hij zijn geluk bij Vlissingen en stapte toen na één jaar over naar De Meeuwen. “Het zaterdagvoetbal trok me voor de sfeer en daar heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van gehad.” Als linksachter was hij een onmisbare kracht in de Zeelandia Middelburg-kampioensequipe en was door zijn aanvallende rushes op de linkerflank een geducht wapen.

  Terugkeer

  Yannick is blij dat hij altijd hartelijk verwelkomd werd bij Zeelandia Middelburg. “Vorig jaar had ik al een leuk gesprek met hoofdtrainer Nick Corré en technisch manager Edwin Overbeeke en dit jaar voelde het dat het tijd was om terug te keren. Door alle goede verhalen én de ontwikkeling van de vereniging denk ik dat dit de juiste keuze is. De club wil met deze potentievolle groep verder bouwen, waarbij vooral gekeken wordt naar jongens van de eigen vereniging. Ik ben één van die jongens die daardoor aansluit.” Dennis beaamt dit volmondig. “Ik zie dat de vereniging positief aan het groeien is en wil daar graag mijn steentje aan bijdragen.”

  Ambities

  Yannick: “Wat mijn ambities voor komend seizoen zijn? Allereerst vind ik het ontzettend leuk dat ik het komende jaar weer in Middelburg voetbal, al heb ik het bij De Meeuwen ook naar mijn zin gehad. Ik weet dat er bij Zeelandia Middelburg een talentvol en erg fijn team staat waar veel potentie in zit. Daarnaast zie je in Zeeland bijna nergens zo’n goede begeleiding en is het goed geregeld”. Dennis vult aan: “Ik verwacht niet dat de competitie nog opgepakt wordt, maar als dat zo is, dan zullen ze zeker bovenin de 3e klas eindigen. En als er een eventuele promotie van komt, dan weet ik zeker dat we ook in de 2e klasse een rol van betekenis kunnen gaan spelen. En anders gaan we voor het hoogst haalbare in de 3e klas!”