• Zeelandia Middelburg 1 seizoen 2020 – 2021 krijgt vorm

  In deze crisistijd komen we elkaar helaas niet tegen op de vereniging. Toch is de TC van de vereniging al enige tijd in de weer voor het nieuwe seizoen ’20- ‘21. Niet alleen met plannen op de achtergrond zijn we voortvarend bezig, maar naast de dagelijkse Challenge @zeelandiamdb krijgt de samenstelling van de 1e selectie ook steeds meer vorm. We zijn blij dat we met bijna alle spelers hebben kunnen spreken. Uiteraard zien we uit naar wat er gaat gebeuren voor het lopende seizoen, maar ook naar de start van het nieuwe seizoen leven we alweer toe.

  De afgelopen periode we al van 13 spelers hun ja-woord gekregen voor de A-selectie voor het nieuwe seizoen. Zo hebben Siebe, Hamza, Sander, Pepijn, Milan, Melvin, Kariem, Joost Meijer, Samet en Jorn toegezegd dat ze ook volgend seizoen weer willen schitteren op de Veerse Poort. Niels, de huidige topscorer van Zeeland, heeft in een eerder stadium aangegeven dat hij volgend seizoen op wereldreis zou gaan, maar gezien de wereldwijde ontwikkelingen rondom het Coronavirus is dit twijfelachtig. Zijn plannen worden waarschijnlijk uitgesteld en tot die tijd is hij trotse speler van Zeelandia Middelburg 1. We hopen uiteraard voor hem -en voor iedereen- dat de problemen snel de wereld uit zijn!

  Naast de toezegging van deze 1e elftalspelers voor het nieuwe seizoen komen ook Marciano en Dylan over vanuit Jong Zeelandia Middelburg (het 2e) en zijn we verguld met de ontwikkeling die ze samen met hun teamgenoten gemaakt hebben in het 1e seizoen bij de senioren. We hopen dat Jong Zeelandia Middelburg de aankomende jaren zich steeds meer ontwikkelt tot de verlengde kweekvijver van onze jeugdafdeling en dat hierdoor onze jeugdspelers één of meerdere jaren ervaring kunnen opdoen met het seniorenvoetbal om ze zo klaar te stomen voor de A-selectie.

  Tegenover de toezeggingen staat het vertrek van Daniël Jansen. Hij zal volgend seizoen stoppen met voetballen en zich gaan richten op zijn maatschappelijke carrière en studie.

  We hebben een gezonde ambitie en daar hoort een leuke mix van spelers uit de eigen jeugd en ervaren spelers bij én ook dat we middels Jong Zeelandia Middelburg verschillende spelers kunnen klaarstomen die we dan de jaren daarna voor de leeuwen kunnen werpen. Natuurlijk continueren we in deze tijd de (telefonische) communicatie met de spelers en zodra we weer meer nieuws hebben, zullen we dit uiteraard delen.

  Graag tot ziens op de Veerse Poort!

   

  tc@zeelandiamiddelburg.nl