• Vanaf de eerste competitieronde op zaterdag 22 september gaat Zeelandia Middelburg door het leven als een rookvrije sportvereniging. Met uitzondering van één plek op het complex mag niet meer op het sportpark gerookt worden. Hiermee wil Zeelandia Middelburg kinderen, maar ook hun ouders en familieleden, beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

    Het besluit is genomen tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering. Eerder was roken in de kantine al niet toegestaan, maar nu kiest de vereniging ervoor om dit uit te breiden naar de rest van het complex. Volgens de vereniging valt roken niet te rijmen met een gezonde sportbeleving. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op de sportvereniging. Daarom vraagt Zeelandia Middelburg aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven.

    Waar bevindt zich de rookplek?

    Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Maar wij vragen hen om uitsluitend nog te roken op de daarvoor gecreëerde rookplek: buiten, bij de leveranciersdeur aan de korte achterzijde van de kantine (zie afbeelding).    Rookvrije Generatie

    Zeelandia Middelburg sluit zich met deze stap aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.