• ZM 2 pakt eerste overwinning in 1e reserve klasse

  Zondag 24 september 2017, een mooie maar vooral warme dag om een begin te maken in de 1e reserve klasse voor ons 2e elftal! Uiteraard spelen de mannen van ZM met rouwbanden is er voorafgaand aan de wedstrijd 1 minuut stilte. Dit naar aanleiding van het verlies van de bij ieder geliefde Michel Jansen van Galen.

  Een frisse start met wederom wat oude bekende maar ook weer nieuwe gezichten in het elftal, ook Fred is weer aanwezig als onze assistent scheidsrechter waar wij erg blij mee zijn! Ee hadden er zin in ondanks dat we niet wisten wat we zouden verwachten in de 1e klasse. Tegenstander van de dag was Jeka 3, de nummer 4 van vorig seizoen.

  Opstelling en wissels:

  1. Freek
  2. Niels van H
  3. Niels H (*45 Alper)
  4. Jonathan
  5. Daley
  6. Rick
  7. Lars
  8. Tiemen (*57 Konstantin)
  9. Werner
  10. Mathijs
  11. Bestoun  Aftastend naar het niveau van de tegenstander begon ZM aan de wedstrijd. Vroeg in de wedstrijd krijgt ZM toch al wat kansen wat in de 4e minuut resulteert in een corner. Deze corner wordt slecht door de verdedigers van JEKA verwerkt waar in de bal voor de voeten komt van Rick J die met een mooie lob de bal in de verre hoek weet te leggen. 1-0 vroeg in de wedstrijd. Het volgende kwartier was voornamelijk balbezit van ZM waar JEKA er amper uit kwam, hier en daar wat goede kansen van onder andere Tieme en Werner die helaas het net niet bol weten te maken. De 16e minuut wederom uit een slecht verwerkte corner komt de bal terug in de hoek bij Matthijs die de bal op de kop legt bij Lars, doelpunt 2-0. Een situatie 2 minuten later bracht enige verwarring met zich mee, de scheidsrechter geeft een vrije trap buiten het 16 metergebied van Freek die snel genomen wordt door JEKA. De buitenspeler van JEKA staat vrij door onduidelijk aangeven van de scheidsrechter over de situatie en deze prikt de bal feilloos in de korte hoek bij Freek. Wellicht een moment van onoplettendheid bij de groep van Kobus en Dave en dit continueert in de minuten hierna. JEKA ruikt kansen en ziet de bal een aantal keer net mis gaan. ZM en JEKA gaan met 2-1 de rust in. Tijd voor vers bloed…… Alper komt erin voor Niels H.

  ZM start scherp aan de 2e helft, een vrije trap voor ZM wordt razend snel genomen door de net in het veld gekomen Alper. Bestoun weet deze bal mee te nemen langs zijn directe tegenstander en door zijn overzicht weet hij de bal bij Lars te krijgen. Koelbloedig maakt deze de 3-1 van de wedstrijd, iets wat erg gunstig uitkwam voor ZM. Aantal minuten later wordt onze reus Bestoun omver gebeukt door één van de centrale verdedigers van JEKA in de 16 van de tegenstander…. PINGEL! Lars ,die ondanks zijn tegen Breskens 2 gemiste pingel toch mocht aantreden bij de 11 meter stip, weet deze pingel wel loepzuiver te verzilveren en zet ZM hiermee op 4-1 voorsprong. De 4-2 van JEKA wordt over een aantal schijven uitgevoerd in de 61e minuut waardoor deze het gevoel krijgen dat er nog wat te halen valt in Middelburg. Echter valt deze droom in duigen als 4 minuten later een speler van JEKA 2x in een minuut geel krijgt door praten tegen de scheidsrechter, hierdoor moet JEKA met 10 man verder tegen een op dat moment sterker ZM. in de 68e minuut een goede actie van onze nieuwe duitse aanwinst Konstantin over de rechterflank die de bal breed op Werner weet te geven. Werner scoort hoewel het doelpunt ook een klein luchtje van een eigen doelpunt heeft. Een ontzettend mooie counter van JEKA kan helaas niet geweerd worden door ZM waardoor JEKA terug klimt naar 5-3 met 10 man en nog 20 minuten op de klok. Echter is deze hoop na 3 minuten weer weg als Werner een mooie actie langs de linker kant van het veld maakt voorbij zijn tegenstander gaat en de bal op Lars geeft. 6-3 op de teller. JEKA lijkt op te geven, er wordt amper meer gevoetbald en lijkt het best te vinden. Op het middenveld krijgt ZM in de 86e minuut nog een vrije trap die door Matthijs snel diepgegeven wordt op Daley, hoewel Daley zijn eerste schot recht op de keeper schiet, weet de keeper deze niet vast te houden en weet Daley in de rebound wel het punt te scoren. Nog geen minuut later weer Werner met een actie die uit eindelijk het overzicht weet te houden en de meegekomen Jonathan bij de tweede paal de bal geeft. Eindstand 8-3

  Een wedstrijd met een rode kaart(2x geel), veel doelpunten en mooi weer. Het ziet er naar uit dat ZM een mooie maar vooral goede start heeft gemaakt in zijn eerste seizoen in de 1e klasse.