• ZM 2 - RKDVC 2

  Een grauwe zondag morgen, 6 oktober sportpark de veerse poort is het strijdtoneel van de dag. De mannen uit drunen komen op bezoek in het grauwe, kapotgeregende, Zeeland. RKDVC is vorig jaar uit de reserve hoofdklasse geknikkerd en wil zich uiteraard snel terug knokken. Met 6 punten uit 2 wedstrijden zijn ze al goed opweg en hierdoor weet ZM dat het geen makkelijke dag zal worden. Helaas zonder Lars maar wel met een onze oude vertrouwde tropische verassing Pamous die deze wedstrijd zijn return maakt bij ZM 2 nadat hij schitterde in afwezigheid. Ook oud eerste keeper Robin komt het 2e versterken in het veld en Mike (chill) wilde graag ook meedoen.

  ZM begon met de volgende opstelling:

  1.Freek
  2.Nigel (*60 Mike)
  3.Stijn
  4.Rosso
  5.Jonathan
  6.Tiemen
  7.Daley
  8.Rick
  9.Jerfy (*60 Robin)
  10.Matthijs (*39 Konstantin)
  11.Pamous (*88 Alper)
  De eerste minuten van de wedstrijd waren voor ZM. ZM bleef goed drukzetten en wist door uitstekend positiespel de overhand te houden. Iets wat de trainers Kobus en Dave hadden meegegeven in de bespreking. Na 4 minuten een goede corner van Matthijs die helaas over werd gekopt door Pamous, de toon werd gezet en ZM liet goed merken aan RKDVC dat het vandaag niet zomaar 3 punten mee zou kunnen nemen naar Drunen. De volgende minuten kwam er van beide teams weinig dreiging, hier en daar een actie of een steekbal naar niets. Daley loopt goed door op een diepe bal in de 20e minuut en lijkt door het net aanraken van de bal het doel te gaan vinden. helaas mist de bal snelheid en wordt vlak voor doel rustig tegengehouden door een verdediger. Nog geen minuut later krijgt onze Matthijs een bal aangespeeld vanuit de achterste linie maar deze stuitert op het natte gras flink van de voet. Hierdoor krijgt de spits van RKDVC een grote opgelegde kans maar schiet de bal onbesuist naast. Eindelijk is het na 25 minuten spelen wel raak. Tieme wordt diep gestuurd aan de rechterkant van het veld. 3 man van RKDVC staan te slapen en niemand die Tieme probeerd tegen te houden. Een goede scherpe voorzet land bij Pamous die op goal schiet. Keeper red maar in de rebound is het Jerfy die alsnog de 1-0 op de teller zet. Met nog 5 minuten op de klok lijkt het einde wedstrijd voor Matthijs, een blessure aan de hamstring maakt dat hij niet verder kan spelen, konstantin is zijn vervanger. Minuutje later een actie van de linksbuiten van RKDVC die de bal probeerd voor te geven, mede dankzij de wind komt deze bal nog goed bij de 2e paal en weet Freek met een goede redding de 1-1 te voorkomen. Vlak voor rust komt ZM nog met een grote kans als pamous vanuit de linkerkant van het speelveld de crossbal geeft op, de al heel de helft sterk spelende, nigel. Nigel speelt de linksback van RKDVC zoek en staat oog in oog met de keeper. De bal raast net voorlangs. ZM en RKDVC gaan met een 1-1 stand de rust in.

  Hoewel ZM met een opgeheven hoofd kan terugkijken naar een goede eerste helft en sterk aan de tweede helft start, moet het helaas toch een tegendoelpunt incasseren nadat een bal van de zijkant plots voor de voeten van de spits van RKDVC land. Deze schrikt zelf dat hij de bal nog meekrijgt maar weet Freek wel in een 1 op 1 situatie te passeren. ZM gooit het gas er vervolgens op en begint meer te voetballen en druk te zetten. Resultaat, een actie van daley, rick en nigel aan de rechterkant waar nigel over de knie gaat bij een verdediger. In de 16 dus een strafschop. Onze vaste strafschoppennemer heeft een paar vrije zondagen dus pamous mag deze nemen. Zonder problemen in het dak van het doel. 2-1. Aan de linkerkant krijgt ZM een vrije trap, Nigel met een indraaiende trap weet de bal bij Rick te krijgen die met wat hulp van een RKDVC hoofd de netten bol doet laten staan. ZM staat op 3-1 met nog ruim een half uur aan speeltijd. Jerfy en Nigel hebben genoeg gezien en maken in de 60e minuut plek voor de jonge mannen van het 3e Robin en Mike. Deze 2 laten zien van waarde te zijn in deze wedstrijd door samen een goede actie op te zetten en met een korte steekbal zet Mike, Robin voor het doel. Robin weet de kans niet te verzilveren maar staat ook nog eens buitenspel. De 4-1 valt dan nog in de 86e minuut door een counter van ZM waar Pamous, Konstantin en Mike met goed samenspel de resterende verdedigers van RKDVC weten uit te spelen. Mike maakt dan ook zijn eerste dit seizoen in het shirt van het 2e. Helaas moet ZM vlak voor tijd nog met 10 man verder omdat Robin, die nog geen half uur in het veld staat, 2 gele kaarten in korte tijd ontvangt en vroegtijdig mag gaan douchen.

  Trots zijn we op de mannen van het 2e en natuurlijk de gastspelers voor het behalen van de winst vandaag. met 7 punten uit 3 wedstrijden begint het 2e zijn eerste seizoen in de reserve 1e klasse beter dan verwacht. Volgende week wachten de mannen uit Dubbeldam, die momenteel met 0 uit 3 op de laatste plek staan maar zeker niet onderschat mogen worden.

  Lees meer over het tweede en derde op www.zm23.nl