• ZM MO15-1 GIRL POWER

  Zoals de Oranjeleeuwinnen in de zomer heel Nederland lieten genieten van hun passie en karakter, lieten de meiden van ZM MO15-1 het legioen vandaag genieten. Passie en karakter: Girl power!

  Het weer was niet best en met wind en regen kwamen beide teams het veld op. ZM miste vandaag 2 linkspoten Marian en Marisanne en had met Evy J en Myrna 2 spelers die gisterenavond ‘even’ 12 km over strand hadden gelopen tijdens Light Run. Iedereen besefte dat er hard gewerkt, goed verdedigd en mee-verdedigd moest worden en dat onderlinge communicatie er belangrijk was. Tevens was de opdracht te proberen voorin effectief te zijn, niet alleen kansen te creëren maar ook, als je de kans krijgt, op goal te schieten.

  De wedstrijd ging van start en ZM begon met wind mee. Om goed te kunnen profiteren van de wind mee speelden we 3-4-3 waardoor we op het middenveld met spelers als Romée, Myrna, Fabienne, Evy M, Hieke en Jo sterk waren en vaak de bal op het middenveld al weer veroverde, waardoor we na omschakeling keer op keer met Joos, Noortje en Evy J voor het nodige gevaar konden zorgen. Indi zorgde als centrale verdediger en baas achterin dat de verdediging, samen met de razendsnelle backs Alysha en Dunja, goed gesloten bleef. Halsteren had een uitstekende keeper, die redding na redding verrichtte en zo haar goal wist schoon te houden. De 1ste helft verstreek, tot dat Jo op rechts de bal aangespeeld kreeg, haar tegenstander uitspeelde en met een prachtige krul de bal in de linkerbovenhoek krulde. Bam! 1-0 voor ZM!

  Met deze stand gingen we de rust in. In de kleedkamer kregen we een tegenvaller te verwerken. Alia, onze keeper, verbeet zich de eerste helft al van veel pijn in haar heup en kon helaas niet verder spelen. Gelukkig hebben we Romée, een uitstekende reservekeeper. Er werd snel gewisseld en we spraken met elkaar af om 4-3-3 te gaan spelen vanwege de tegenwind, een speler minder om te wisselen en de 1-0 voorsprong.

  De 2de helft begon en het was duidelijk dat Halsteren met deze stand geen genoegen wilde nemen. De druk op onze goal werd groter en met een man meer achterin werd er met hand en tand verdedigd. Ook de middenvelders Jo, Fabienne, Myrna en Evy M verdedigden actief mee indien nodig. Na omschakeling sloot het middenveld snel weer aan bij de aanvallers om te proberen gevaarlijk te counteren. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat Evy M met een strakke dieptepass Joos op linksbuiten wist te bereiken die over links naar de goal toe snelde en met een fraai schot de bal links de kruising in schoot! Bam! 2-0 voor ZM!

  Deze stand de meiden niet meer uit handen gegeven en na het laatste fluitsignaal kon het legioen maar 1 ding concluderen; dit is ware Girl Power wat de meiden van ZM hebben laten zien vandaag! Klasse meiden en we zijn supertrots op jullie!

  Laatste voetnoot aan het adres van scheidsrechter Patrick Hoek. Hij stond niet op de planning om te fluiten maar wilde ons niet in de kou (en regen) laten staan dus twijfelde geen moment. Niet alleen prima gefloten maar helemaal top dat hij dit wilde doen! #scheidsbedankt